Napelemes rendszerek tervezése |
Napelem felmérés
2022-02-18
Napelem telepítés
2022-02-18

napelemes rendszerek tervezése Miért fontos a napelemes rendszerek tervezése? 

Két fontos szerepe van. Egyfelől a biztonságos és hatékony napelemes rendszer kiépítésének feltétele. Másrészt, mert a napelemes rendszereket engedélyeztetni kell a helyi elektromos szolgáltatónál, azaz írásban kell benyújtani a napelemes rendszerek konkrét tervezetét.

Mit tartalmaz a napelemes rendszer terve?

Tartalmazza a csatlakozási dokumentációt, mely a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, terveket vázolja fel. Magában foglalja a csatlakozási kivonatot, az egyvonalas kapcsolási rajzot, valamint a termelői nyilatkozatot. Ezek mind a papírügyintézéshez szükségesek. Magában foglalja azokat az elképzeléseket, amiket az Ön Otthonára alakítunk ki, közös tervezés eredményeképp.

A napelemes rendszerek tervezése a körültekintő felmérés eredménye

A felmérés és tervezés szorosan összefonódik, szerves része egyik a másiknak. Villamos mérnökünk végzi a műszaki felmérést és ő készíti el a műszaki terveket is.

Személyes konzultációnk során megnézzük a korábbi villanyszámlákat és átbeszéljük azokat az elképzeléseket és terveket, hogy milyen berendezéseket szeretnének ellátni a napenergiával megtermelt áramból.

Szeretnének-e elektromos fűtés rendszert üzemeltetni a megtermelt energiából, esetleg terveznek-e elektromos autót beszeretni, és az otthoni rendszerről tölteni azt?

A megfelelő végeredmény érdekében fontos az általánosabb szokásokra is kitérni a lakhely hőmérsékletéről, elektromos fogyasztókról, és ha aktuális, az elektromos gépjármű használattal kapcsolatos szokásokat.

Ön az a típus, aki szereti, ha minden lámpa ég a lakásban, mikor otthon van? Van 1200 wattos NDK-s party grill szendvicssütője? Ezek azok a nem egészen elhanyagolható apróságok, amik a villany számlájában is visszaköszönnek.

Figyelembe vesszük a ház tájolását, a tetejének dőlésszögét, az épületet övező fákat, épületeket, amik árnyékolhatnak. Minden helyzetre van megoldásunk, praktikánk. Ház nem maradt még napelem nélkül nálunk!

Ennek tükrében tudjuk meghatározni azt a körülbelüli energia igényt, amire a napelem rendszerét tervezhetjük.

 

Ahány ház, annyi megoldás

Nincs egységes rendszer, ami minden háztartásra ráhúzható. Az egyéni ismérvek, egyéni megbeszélés alapján készítjük el a napelemes rendszere terveit, amit egyedileg készítünk el, az Ön igényeihez mérten. A rendszer utólagosan bővíthető, így a megváltozott igényekhez igazíthatjuk majd azt!

A Napelem a házra tervei

Csapatunk által készített tervek mindegyike alaposan átgondolt, pontos és precíz, amely nem csak a bürokrácia elvárásait szolgálja ki. A mi tervünk a napenergia maximális kihasználtságának megvalósítása, nem pusztán a jelenleg elérhető technikával, hanem kutatjuk azokat a lehetőségeket, amivel még többet nyerhetünk ki, ugyanabból a forrásból.

Cégünk a napelem rendszer kiépítésének minden mozzanatában aktívan részt vesz és elintéz a termék kiválasztásától kezdve a dokumentáláson keresztül a hálózatra való csatlakozásig.

Bizony, sok a tenni való ahhoz, hogy aktiváljuk szolár rendszerünket, de mi gyakorlott embereinkkel, bejáratott csatornáinkon keresztül rövid időn belül végig zongorázzuk a szükséges lépéseket.

Kérjen még ma árajánlatot, hogy megkezdhessük a közös terveket!

 

 

A napelem modul egy olyan eszköz, amely a nap sugárzási energiáját elektromos árammá alakítja. A működés alapja, hogy a sugárzás hatására a napelem celláinak a p és n típusú rétegek között elektro áramlás indul meg, ez pedig egyet jelent az elektromos árammal. Környezet barát technológiáján kívül, zajtalan, működése pedig alacsony. A nap egy óra alatt annyi energiát sugároz a Földre, mint amennyi a bolygó egy éves energiaszükséglete! Miért ne használnánk ki a természet adta lehetőségeket!? A napelemes rendszerek tervezése, ugyan olyan pontosságot és számításokat igényel, mint bármi más, ezért érdemes mindig a legképzett szakemberekre bízni. Bízza ránk ezt a feladatot!

A napelemes rendszerek tervezése tartalmazza a dokumentációt, amely tartalmaz minden szükséges műszaki információt. Magában foglalja a kapcsolási rajzot, valamint a termelői nyilatkozatot. Minden esetben az Ön otthonára alakítjuk ki, tervezzük meg a tökéletes eredmény elérés érdekében.

A napelemes rendszerek tervezésekor elengedhetetlen az előzetes helyszíni felmérés. Ehhez minden esetben profi szakemberek, pontos méréseire van szükség, akik tudják azt, hogy mit kell figyelni a tetőn. De mielőtt ezt megtesszük, fontos alapvető lépéseket kell megtenni.

A napelemes rendszerek tervezése alapvető fontosságú a rendszer megvásárlása előtt. Az alábbi lépések alapján tudjuk meghatározni, hogy mekkora rendszerre van szükségünk:

  1. A saját fogyasztás behatárolása fogja meghatározni, hogy mekkora méretre van szükség. Ezt megtudhatjuk, a havi villanyszámláról is. Majd megszorozni 12-vel és megkapjuk az éves áramfogyasztás érétékét.
  2. Ha ez a lépés megvan, abból meg tudjuk tervezni, hogy mekkora teljesítményű napelem rendszerre lesz szükség. Egy egyszerű példa segítségével élve: ha a havi fogyasztás mondjuk 300 kWh, akkor az éves fogyasztás 12 x 300= 3600 kWh. Egyetlen napelem rendszer az optimális tájolás és elhelyezéskor akár 1200-1250 kWh villamos energiát is termelhet. Az éves fogyasztást elosztjuk 1,2-vel így megkapjuk a rendszer teljesítményét. Tehát tovább folytatva az előbbi számítást a 3600 kWh/1,2= 3000. Ami azt jelenti, hogy fogyasztáshoz 3kWp teljesítményű napelemes rendszerek tervezése szükséges. A méret változhat, amennyiben a tájolás nem megfelelő.
  3. A napelemek önmagukban nem termelnek számunkra újra hasznosítható villamos energiát. Ehhez szükséges egy invertes, ami a napelemek által termelt áramot a hálózatban lévő váltóárammá alakítja át. Az ilyen napelemes rendszer egyik kulcsa, hatásfoka befolyásolja a rendszer összteljesítményét. A piacon rengeteg gyártmányú inverter található, különböző áron, minőség alapján ki lehet választani a számunkra megfelelőt. A kiválasztásnál a további szempont, hogy egy sztringes vagy multisztringes invertert alkalmazzunk. Mit is jelentenek ezek pontosan? A sztringek a sorba kapcsolt napelem modulok csoportja. A soros kapcsolás esetén a feszültségek összekapcsolódnak, ezért meg van határozva, hogy maximum mekkora kapcsolódhat össze egy inverterre. Emiatt is alkalmazunk multisztringes invertereket.
  4. A napelem rendszerek tervezésénél a legutolsó lépés az elhelyezésének megtervezése. A legtöbb esetben a felhelyezés cseréptetőre történik. A tető felület kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy ne vetődjék árnyék, vagy a lehető legkisebb mértékű. A rendelkezésre álltó terület is korlátozhatja a napelem rendszerek méretét. A tervezéshez egy szoftver program segít. Egy 3D-s tervezés segítségével élethűen tudjuk illusztrálni a napelemes rendszerek pontos elhelyezését.

Az általunk készített tervek minden egyes apró részlete, pontos, precíz mely minden elvárásoknak megfelel. A napelemes rendszerek tervezése során arra törekszünk, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőségeket, a legújabb és legmodernebb technológiákkal. Mi segítünk mindenben Önnek, a termék kiválasztásán keresztül, a dokumentálásig, a hálózatra való csatlakozásig. Szakképzett csapatunk segítségével a ránk bízott feladatot minidig határidőre végezzük el. Kérje árajánlatunkat még ma, hogy minél hamarabb neki kezdhessünk közösen a napelemes rendszervek tervezéséhez.

Kérjen tőlünk Ön is ajánlatot!