Napelemes rendszerek tervezése

napelemes rendszerek tervezéseMiért fontos a napelemes rendszerek tervezése? 

Két fontos szerepe van. Egyfelől a biztonságos és hatékony napelemes rendszer kiépítésének feltétele. Másrészt, mert a napelemes rendszereket engedélyeztetni kell a helyi elektromos szolgáltatónál, azaz írásban kell benyújtani a napelemes rendszerek konkrét tervezetét.

Mit tartalmaz a napelemes rendszer terve?

Tartalmazza a csatlakozási dokumentációt, mely a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, terveket vázolja fel. Magában foglalja a csatlakozási kivonatot, az egyvonalas kapcsolási rajzot, valamint a termelői nyilatkozatot. Ezek mind a papírügyintézéshez szükségesek. Magában foglalja azokat az elképzeléseket, amiket az Ön Otthonára alakítunk ki, közös tervezés eredményeképp.

A napelemes rendszerek tervezése a körültekintő felmérés eredménye

A felmérés és tervezés szorosan összefonódik, szerves része egyik a másiknak. Villamos mérnökünk végzi a műszaki felmérést és ő készíti el a műszaki terveket is.

Személyes konzultációnk során megnézzük a korábbi villanyszámlákat és átbeszéljük azokat az elképzeléseket és terveket, hogy milyen berendezéseket szeretnének ellátni a napenergiával megtermelt áramból.

Szeretnének-e elektromos fűtés rendszert üzemeltetni a megtermelt energiából, esetleg terveznek-e elektromos autót beszeretni, és az otthoni rendszerről tölteni azt?

A megfelelő végeredmény érdekében fontos az általánosabb szokásokra is kitérni a lakhely hőmérsékletéről, elektromos fogyasztókról, és ha aktuális, az elektromos gépjármű használattal kapcsolatos szokásokat.

Ön az a típus, aki szereti, ha minden lámpa ég a lakásban, mikor otthon van? Van 1200 wattos NDK-s party grill szendvicssütője? Ezek azok a nem egészen elhanyagolható apróságok, amik a villany számlájában is visszaköszönnek.

Figyelembe vesszük a ház tájolását, a tetejének dőlésszögét, az épületet övező fákat, épületeket, amik árnyékolhatnak. Minden helyzetre van megoldásunk, praktikánk. Ház nem maradt még napelem nélkül nálunk!

Ennek tükrében tudjuk meghatározni azt a körülbelüli energia igényt, amire a napelem rendszerét tervezhetjük.

 

Ahány ház, annyi megoldás

Nincs egységes rendszer, ami minden háztartásra ráhúzható. Az egyéni ismérvek, egyéni megbeszélés alapján készítjük el a napelemes rendszere terveit, amit egyedileg készítünk el, az Ön igényeihez mérten. A rendszer utólagosan bővíthető, így a megváltozott igényekhez igazíthatjuk majd azt!

Az Ablak a Napra tervei

Csapatunk által készített tervek mindegyike alaposan átgondolt, pontos és precíz, amely nem csak a bürokrácia elvárásait szolgálja ki. A mi tervünk a napenergia maximális kihasználtságának megvalósítása, nem pusztán a jelenleg elérhető technikával, hanem kutatjuk azokat a lehetőségeket, amivel még többet nyerhetünk ki, ugyanabból a forrásból.

Cégünk a napelem rendszer kiépítésének minden mozzanatában aktívan részt vesz és elintéz a termék kiválasztásától kezdve a dokumentáláson keresztül a hálózatra való csatlakozásig.

Bizony, sok a tenni való ahhoz, hogy aktiváljuk szolár rendszerünket, de mi gyakorlott embereinkkel, bejáratott csatornáinkon keresztül rövid időn belül végig zongorázzuk a szükséges lépéseket.

Kérjen még ma árajánlatot, hogy megkezdhessük a közös terveket!