Napelem telepítés

A Napelem telepítés nagyon fontos mozzanata a hosszú életű, hatékony rendszer kialakításának

Egy jó minőségű napelem rendszer akár 50-60 évig is kiszolgálja otthonunkat. Ilyen hosszú időre fontos a megfelelő és biztonságos kialakítás. A stabil, rozsdamentes rögzítési rendszer alapja a hozzáértő módon összeállított és bekábelezett berendezés. Magas szintű szakmai hozzáértést igényel a megfelelő bekötés, mert ennek hiányában, könnyen tönkre lehet vágni az egész rendszert. Az Ablak a Napra csapata rendelkezik a kellő szaktudással és talpraesettséggel, hogy az Ön számára leghatékonyabb napelem rendszer telepítésében segítségére legyen.

 

Napelem telepítésA napelem rendszer telepítésének menete

 1. Fogyasztás meghatározás
 2. Napenergia felhasználással kapcsolatos elképzelések, tervek meghatározása (elektromos fűtés, villanyautó)
 3. Teljesítmény meghatározása
 4. Felszerelés Kiválasztása: A megfelelő hatásfokú inverter és panelek kiválasztása
 5. Napelem helyének meghatározása
 6. Engedélyeztetés
 7. Telepítés
 8. Hálózatra csatlakozás

 

Az engedélyeztetési folyamat lépései

Az engedélyeztetési folyamat első lépése az igénybejelentés az áramszolgáltató felé, amiben telepítendő berendezés teljesítményét kell feltűntetni, és a belső hálózati feltételeket. A napelemes berendezéseket az áramszolgáltató a teljesítményük alapján kategorizálja. A legelterjedtebb, leggyakrabban használt erőműtípus a háztartási méretű kiserőmű, amely egy átlagos háztartás teljes villamosenergia-szükségletét fedezheti.

 1. Háztartási méretű kis erőmű igénybejelentése.
 2. Tervezés, csatlakozási dokumentáció benyújtása
 3. Ezt követi a telepítés, és a hálózatra csatlakozás és kezdetét veheti a termelés.

Járuljon hozzá Ön is a káros anyag kibocsátás mennyiségének csökkentéséhez, és váltson napenergiára!

 

Az én otthonom is alkalmas a napelem telepítésére?

Ez az kérdés, amire alapos felmérés után tudunk választ adunk. Nem csupán háza szerkezeti felépítését vizsgáljuk meg, annak tájolását és tetejének a dőlésszögét, de a környező növényzetet és épületeket is megnézzük, különös tekintettel a magasfeszültségű oszlopokra. Figyelembe véve az évszakok sajátságos napsugár beesési szögét felmérjük, hogy mennyire zavarhatják a napelemek fényellátottságát. Az esetleges leárnyékoltság teljesítményében csökkentheti a napelemek hatásfokát. Ezért optimalizálóval igyekszünk kiküszöbölni az akadályozó tényezőket. Sok éves tapasztalatainknak, és találékonyságunknak köszönhetően nem egy olyan helyzetet megoldottunk, ahol komoly kihívás volt a hatékony napelem telepítés. Mégis fontos hangsúlyozni: nem minden áron. Nem fogunk oda napelemet rakni, ahol nem éri meg. Számunkra fontos hogy az általunk telepített rendszer kiszolgálja a háztartását. Kizárólag működőképes, hatékony berendezéseket installálunk. Mi igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy a legjobb rendszert alakíthassuk ki az Ön számára! Keresse fel az Ablak a Napra csapatát, és kérje online vagy helyszíni felmérésünket, hogy megoldjuk háza napenergia ellátottságát!

 

Tiszta és Gyors munka – Tisztelettudó szakemberek

Mi nem alvállalkozókkal dolgozunk. Saját embereink fogják felszerelni a paneleket az Ön házára. Ők igényesek a munkájukra, lelkükön viselik az elvégzett munka minőségét. A munka során keletkező hulladékot haladéktalanul összegyűjtik és eltávolítják, tiszta munkaterületet hagynak maguk után.

Villamos mérnökeink és alpintechnikai szakembereink folyamatos szakképzésben vesznek részt, magasan kvalifikáltak és naprakészek. Nekünk a munkánk a hívatásunk. Technikai felszereltségünket állandó jelleggel modernizáljuk, frissítjük. Különös gondot fordítunk az igényes munkára és a gyorsaságra. Ne legyenek hiányosságok vagy elmaradt igények.

A tisztességes, segítőkész szolgáltatásnyújtás és személyes elkötelezettség lehetővé teszi a professzionális munkamenetet és a produktív, telepített napelemes berendezést. Minden munkafázisunk egy jól megtervezett munka eredménye. Nem engedjük meg magunknak, hogy fél vagy negyed energiával teljesítsünk kivitelezéseket.