Napelem telepítés |
Napelemes rendszerek tervezése
2022-02-18
Napelem ár
2022-02-18

A Napelem telepítés nagyon fontos mozzanata a hosszú életű, hatékony rendszer kialakításának

Egy jó minőségű napelem rendszer akár 50-60 évig is kiszolgálja otthonunkat. Ilyen hosszú időre fontos a megfelelő és biztonságos kialakítás. A stabil, rozsdamentes rögzítési rendszer alapja a hozzáértő módon összeállított és bekábelezett berendezés. Magas szintű szakmai hozzáértést igényel a megfelelő bekötés, mert ennek hiányában, könnyen tönkre lehet vágni az egész rendszert. Az Ablak a Napra csapata rendelkezik a kellő szaktudással és talpraesettséggel, hogy az Ön számára leghatékonyabb napelem rendszer telepítésében segítségére legyen.

 

Napelem telepítésA napelem rendszer telepítésének menete

 1. Fogyasztás meghatározás
 2. Napenergia felhasználással kapcsolatos elképzelések, tervek meghatározása (elektromos fűtés, villanyautó)
 3. Teljesítmény meghatározása
 4. Felszerelés Kiválasztása: A megfelelő hatásfokú inverter és panelek kiválasztása
 5. Napelem helyének meghatározása
 6. Engedélyeztetés
 7. Telepítés
 8. Hálózatra csatlakozás

 

Az engedélyeztetési folyamat lépései

Az engedélyeztetési folyamat első lépése az igénybejelentés az áramszolgáltató felé, amiben telepítendő berendezés teljesítményét kell feltűntetni, és a belső hálózati feltételeket. A napelemes berendezéseket az áramszolgáltató a teljesítményük alapján kategorizálja. A legelterjedtebb, leggyakrabban használt erőműtípus a háztartási méretű kiserőmű, amely egy átlagos háztartás teljes villamosenergia-szükségletét fedezheti.

 1. Háztartási méretű kis erőmű igénybejelentése.
 2. Tervezés, csatlakozási dokumentáció benyújtása
 3. Ezt követi a telepítés, és a hálózatra csatlakozás és kezdetét veheti a termelés.

Járuljon hozzá Ön is a káros anyag kibocsátás mennyiségének csökkentéséhez, és váltson napenergiára!

 

Az én otthonom is alkalmas a napelem telepítésére?

Ez az kérdés, amire alapos felmérés után tudunk választ adunk. Nem csupán háza szerkezeti felépítését vizsgáljuk meg, annak tájolását és tetejének a dőlésszögét, de a környező növényzetet és épületeket is megnézzük, különös tekintettel a magasfeszültségű oszlopokra. Figyelembe véve az évszakok sajátságos napsugár beesési szögét felmérjük, hogy mennyire zavarhatják a napelemek fényellátottságát. Az esetleges leárnyékoltság teljesítményében csökkentheti a napelemek hatásfokát. Ezért optimalizálóval igyekszünk kiküszöbölni az akadályozó tényezőket. Sok éves tapasztalatainknak, és találékonyságunknak köszönhetően nem egy olyan helyzetet megoldottunk, ahol komoly kihívás volt a hatékony napelem telepítés. Mégis fontos hangsúlyozni: nem minden áron. Nem fogunk oda napelemet rakni, ahol nem éri meg. Számunkra fontos hogy az általunk telepített rendszer kiszolgálja a háztartását. Kizárólag működőképes, hatékony berendezéseket installálunk. Mi igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy a legjobb rendszert alakíthassuk ki az Ön számára! Keresse fel az Ablak a Napra csapatát, és kérje online vagy helyszíni felmérésünket, hogy megoldjuk háza napenergia ellátottságát!

 

Tiszta és Gyors munka – Tisztelettudó szakemberek

Mi nem alvállalkozókkal dolgozunk. Saját embereink fogják felszerelni a paneleket az Ön házára. Ők igényesek a munkájukra, lelkükön viselik az elvégzett munka minőségét. A munka során keletkező hulladékot haladéktalanul összegyűjtik és eltávolítják, tiszta munkaterületet hagynak maguk után.

Villamos mérnökeink és alpintechnikai szakembereink folyamatos szakképzésben vesznek részt, magasan kvalifikáltak és naprakészek. Nekünk a munkánk a hívatásunk. Technikai felszereltségünket állandó jelleggel modernizáljuk, frissítjük. Különös gondot fordítunk az igényes munkára és a gyorsaságra. Ne legyenek hiányosságok vagy elmaradt igények.

A tisztességes, segítőkész szolgáltatásnyújtás és személyes elkötelezettség lehetővé teszi a professzionális munkamenetet és a produktív, telepített napelemes berendezést. Minden munkafázisunk egy jól megtervezett munka eredménye. Nem engedjük meg magunknak, hogy fél vagy negyed energiával teljesítsünk kivitelezéseket.

 

 

Napelem telepítés során előforduló buktató

Érdemes mindig alaposan körülnézni, átgondolni a napelem telepítését és valódi szakemberekre bízni, akár egyetlen apró hiba is komoly anyagi károkhoz vezet.

Íme a leggyakoribb hibák:

 1. Nem megbízható kivitelező

Ha a napelem telepítést nem megbízható kezekre bízzuk nem csak pénz, de akár életveszélyes is lehet, egy keletkezett tűz miatt. Egy elég nagy presztízzsel rendelkező cég megbízhatónak tűnik első látásra, ám könnyedén milliős kárt okozhat pusztán hozzá nem értésből.

 1. Ellenőrzés nélküli vásárlás

Nagyon elsüllyedhetünk, ha úgy vásárolunk, ha nem győződünk meg az épület terhelhetőségéről, vagy akár a hálózat paraméteriről. Elég kellemetlen szituációba kerülhetünk, ha kiderül, hogy ki kell cserélni az egész vezetéket vagy épp a villanyórát.

 1. Nem megfelelő dőlésszög

A napelem szinte bármilyen tetőre telepíthető, az optimális dőlésszög 25-35 fok között a legmegfelelőbb. Az ennél jócskán eltérő szöget esetén számíthatunk, hogy elkoszolódnak a táblák, vagy ronthatja a hatásfokot is. Ebben az esetben mi mindig a legjobb megoldást szeretnénk kínálni Önnek.

 1. Rossz tájolás a napelem telepítés folyamata során

Ha a tájolás nem megfelelő, érdemes végig gondolni, hogy esetleg a kertbe vagy más épületbe kerüljön a napelem, különben a rendszer hatásfoka nem lesz ideális.

 1. Nincs engedély az inverteres rendszerhez

Az inverteres, vagyis a hálózatra visszatápláló napelem rendszer kiváló választás, hiszen a felesleges áramot értékesíteni is tudjuk. Éppen emiatt elengedhetetlen az engedélyeztetés a helyi áramszolgáltatóval. Az elmulasztása komoly kellemetlenségeket okozhat.

 1. Túl nagy napelemes rendszer telepítés engedély nélkül

A törvények értelmében egy bizonyos mennyiségű teljesítményt meghaladó rendszer építési engedélye elengedhetetlen.

 1. Spórolunk a táblákkal

A túlzott spórolás sosem jó főleg, ha napelem telepítéséről van szó. Az okos telefonok és a számítógépek gyártása terén Kína egyre jobban halad előre, de érdemes a napelem táblákat megbízható gyártótól vásárolni.

 1. Spórolunk a tartószerkezeteken

A napelem telepítés lényeges része a megfelelő tartószerkezet. Ha ezen szeretnénk spórolni, pár év múlva a rozsda megeszik szerkezetet, ami veszélyezteti a működését. A napelem táblákat több évre tervezik, így a tartószerkezetnek is legalább ennyit ki kell, hogy bírjon.

 1. Inverter kevesebb pénzből

Azonnal két gond is adódhat: az egyik, hogy az áramszolgáltatók pontosan meghatározzák, milyen invertert fogadnak el. A másik pedig az olcsóbb berendezések általában jóval hamarabb fel is mondják a szolgálatot.

 1. Elsikkad a biztonság

A napelemes rendszerek többnyire elegendő áramot termelnek, ahhoz, hogy az egész házat ellássák. Ezért az érintésévdelem és a túlfeszültség védelem alapvető feltétel kell, hogy legyen. Ennek hiánya súlyos sérüléseket, halálos baleseteket okozhat. A ház elektromos rendszere és a napelem rendszer meggátolja, hogy a hálózat túlfeszültség esetén bármilyen kárt okozzon, abban az esetben, ha szakemberekre bízza a napelem telepítést.

Napelem telepítés folyamata

Miután sikerült eldönteni, hogy melyik napelem rendszer boldog tulajdonosa szeretne lenni, bizonyára kíváncsi, hogy mennyi ideig tart a teljes folyamat. A már szükséges adatokkal kitöltött dokumentumok segítségével kidolgozzuk Önnek az ár becslést. Amennyiben ezt elfogadja, akkor egy helyszíni felmérés során pontosítjuk a megvalósítás adatait. Felmérjük a legoptimálisabb lehetőségeket, az épület energiaellátásának módját és a vezetékek elhelyezésének helyét. Majd egy végleges árajánlatot dolgozunk ki. A szükséges dokumentációk, az elbírálás és a jóváhagyás után megkezdődik a napelem telepítés. A teljes átfutási idő nagy részét az adminisztráció veszi el. De bízhat abban, hogy a ránk bízott munkát mindig időre és pontosan végezzük el.

Kérjen tőlünk Ön is ajánlatot!