Árammal fűtés |
Finanszírozás
2022-02-18

Budapest 11. kerület családi ház homlokzatára telepítettünk 15 kw-s rendszert.

AZ INGYEN ÁRAMMAL FŰTÉS MA MÁR NEM FIKCIÓ ÉS NEM IS CSAK A KÖZELI VAGY TÁVOLI JÖVŐBEN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG, HANEM AKI AKARJA MÁR MA IS MEGVALÓSÍTHATJA! NÉHÁNY NAP MÚLVA AKÁR INGYEN IS FŰTHET!

Definiáljuk az ingyen fűtés fogalmát!

Ingyen fűteni úgy tudunk, hogy saját magunknak állítunk elő elektromos áramot, és ezt az elektromos áramot használjuk fel, elektromos fűtőberendezés működtetésére.

Az, hogy ingyen tudjunk fűteni nyílván befektetéssel jár. Nem akarok senkit megtéveszteni sem félrevezetni, egy ilyen beruházás pár milliót felemészt.

Az ingyen fűtés alapja az áram.  Ingyen fűtéshez áramot kell magunknak előállítani, amit megfelelő mennyiségű napelemmel tudunk megtenni. Árammal fűteni szerintem is drága, kivéve, ha az áramot magunknak állítjuk elő! A napelemek helyet nem foglalnak, mert túlnyomó részt a nem kihasznált tetőre kerülnek. Az áram vezetékezést jelentősen megbontani sem kell a házban, mert a napelemek a termelt energiát a közüzemi szolgáltató rendszerébe táplálják vissza, így a költséges akkumulátoros áram tárolással sem kell foglalkozni. Az áramot amit nap közben megtermelnek a napelemek, azt este lefogyaszthatja illetve a nyári napsütések okozta többletet a téli fűtésre lehet fordítani.

Hogyan fűthetünk saját árammal?

Az energia takarékos fűtést nem a pocsékoló villanykazánnal hanem egyéb zöld energiához közelebb álló technológiával tudjuk megoldani. A saját magunk által előállított ingyen áramot, többféleképpen tudjuk házunk fűtésére fordítani.

Használhatunk hőszivattyút, és inverteres klímát.

A hőszivattyú leginkább alacsony fűtési hőmérsékletű rendszerekhez való, ezek a fal, padló és mennyezetfűtés.

Szakmai tapasztalatunk, hogy fűtéshez nem kell egy hő közvetítő közeget (víz) melegíteni, hanem egyszerűen, (mint ahogy hűteni tudunk ugyanúgy fűteni is) csak nem hideg, hanem meleg levegőt kell befújni.

Egyre gyakoribb tapasztalatunk, hogy közösségi terekben, akár családi házakban klímával fűtenek. Erre a legalkalmasabb egy inverteres klíma vagy egy hőszivattyú ami lég csatornázható, és ebben az esetben meleg levegőt fúj be, vagy vizet melegít és  alacsonyhőmérsékletű fűtő berendezések üzemeltethetőek vele.

Nézzünk egy konkrét példát, inverteres klímával fűtött épület esetében!
Esetünkben Dual klímát szereltünk be, amely egy külső gép, ami +6 foknál, 6,5 kW fűtőteljesítményű (kompresszor), -15 foknál, 4,5kW teljesítményű, két belső split. Az egyik split az alsó szintet, a másik a felsőt fűti, esetünkben kizárólag az alsó részt monitoringoztuk. Az alsó split, 3,5 kw teljesítményű, 400 légköbméter/óra teljesítményű.

A képeken, a szürke hőmérő, ami láthatóan ablakon kívül van, a külső géptől 3 méter távolságra lett elhelyezve, így azon a hőmérőn lévő adatok, azt jelentik, hogy a külső gép is ugyanabban a hőmérsékletben dolgozik. A képeken jól látható, hogy tesztünk rendkívüli hidegben -8 és -15 fok között történt. Azokon a képeken, amelyeken piros számok láthatóak, ott a felső, az éjszakai időpontot, az alsó a helység hőmérsékletét mutatja. Az épület 60 nm alapterületű, és összesen 150 légköbmétert fűtünk. Azt gondoljuk, hogy sokak figyelmét elkerülte az a nem elhanyagolható érdekesség, hogy a külső -14,2 fokos levegőből, a mi gépünk nagy mennyiségű 24 fokos levegőt tud készíteni. Ez biztos sokak számára értelmezhetetlen, de gondoljunk csak bele, hogy a hűtőszekrényünk is hasonló elven működik, csak ott kívül van meleg, és belül van hideg.

 

 

Magyarország 6 havi téli, fűtési átlaghőmérséklete +2,+4 fok Celsius ami azt jelenti, hogy +2 fokban a gépünk legalább egy 2-es COP értékkel üzemel vagyis fele annyi áramot használ mint egy hagyományos elektromos kályha.  Magasabb, mondjuk 3-as COP értéknél a harmada áramot kell előállítani. Készülékeink megfelelő elhelyezésével javíthatunk COP értékén.

Napelemes rendszerünk tervezésekor, mindig figyelembe kell venni, hogy milyen hűtő / fűtő végberendezések kerülnek telepítésre. Cégünk teljes körű rendszer szemlélettel végzi munkáját, így biztos lehet abban, ha minket kér fel, megfelelő teljesítmény áll majd rendelkezésére.
Ha klímát vagy hőszivattyút szeretne, találkozni fog a COP jelöléssel. Az angol Coefficient Of Performance származó kifejezés magyarul jóságfok.

Nézzük meg, mit is jelent a COP vagy jóságfok  megnevezés.  Bármilyen furcsán hangzik, de az hogy egy készülék 2, 3 vagy 5-ös  COP értékkel rendelkezik az azt jelent,hogy egy-egység energiából 2, 3 vagy 5 egységnyit tudunk kinyerni.

Amennyiben a fentiek felkeltették érdeklődését, kérem keressen meg minket, tanácsadásért és árajánlatért!

Valóban lehet ingyen az árammal való fűtés?

A lehetőség adott, hogy megteremtsük otthonunkban azt a rendszert, ami lehetővé teszi, hogy költségmentesen használjunk elektromos áramot, mind a fűtésre, de akár egész háztartásunk energia fogyasztására. Kell ehhez egy hatékony energiafelhasználású elektromos fűtési rendszer, melynek áram igényét kinullázhatjuk a napenergiával.
Sokféle elektromos fűtési megoldás létezik a hősugárzóktól kezdve a takarékosabb hőszivattyúkig és klíma berendezésekig. A villanyfűtésre váltás nagyszerű lehetőség a szolgáltatótól való függetlenedésre, és megfelelő lépés annak érdekében, hogy napelemmel válthassuk ki az elektromos fűtést. Tegye meg ezt a lépést Ön is, mi segítünk benne!

Tényleg fűthetek úgy árammal, hogy azzal ne legyen költségem?

Igen. Ez valóban kivitelezhető. A napelem segítségével megtermelhetem magam számára azt az áramot, amit a fűtésre fordíthatok, ezáltal nem lesz közvetlen költségem vele. Beruházást igényel a rendszer kiépítése, ami az idő múlásával többszörösen megtérül. Nagy előnye, hogy a kiépítés után nincs szükség karbantartásra, és adózni sem kell utána.
A napelem rendszer feladata a fűtő berendezés működtetéséhez szükséges elektromos energia megtermelése. Azt az energiát, ami a napi fogyasztáshoz szükséges, nyáron könnyűszerrel előállítható, sőt, ilyenkor vissza tudunk termelni a szolgáltatónak. A nyert többletet pedig elkölthetjük télen, a karácsonyi világításra. Tehát az előállított elektromos áram, ha nem is raktározható, de átcsoportosítható a kevésbé napos időszakra.

Milyen feltételei vannak a napelem rendszer kiépítésének?

A rendszernek elsősorban helyigénye van. A paneleket a háztetőre szoktuk helyezni, lehetőség szerint arra az oldalra, ahol több nap éri. Tehát mindenképp szükséges hozzá saját háztető. Persze a társasházak számára is elérhető a napelem, amennyiben meg van a közös akarat a beruházásra.

Mennyi áramra lesz szükségünk az épület kifűtéséhez?

Nagyon sok tényező befolyásolja a valós energiaigényt. Mekkora épületet szeretnénk kifűteni? Milyen az adott épület energetikai állapota? Értjük itt a szigetelést és a nyílászárók állapotát. Milyen a meglévő fűtési rendszer? Vasradiátor, esetleg padlófűtés az, ami rendelkezésünkre áll? Milyen melegben érezzük jól magunkat az otthonunkban? Nem mindegy hogy 21 vagy 24 fokot szeretünk a nappalinkban.
A telepíteni kívánt egységek kiválasztása a helyszín paramétereitől függ.
Elsősorban a ház tájolásától. A legideálisabb a déli fekvésű tető, ahol a lehető leghosszabb ideig éri a direkt napsugárzás. De függ a nap sugárzás beesési szögétől is. Ha ettől eltérő elhelyezkedésű a házunk sem jelent gondot, mi megtervezzük a legoptimálisabb helyet a panelek számára. Figyelembe vesszük azokat a környezeti tényezőket is, amik árnyékolhatnak, mint a szomszéd épület, fák vagy oszlopok, és ezek figyelembevételével alakítjuk a legnagyobb teljesítményű napelem rendszert és a személyre szabott tervet a napelemmel működtetett fűtési rendszer kialakításához. Forduljon hozzánk, ha szeretné tudni, hogyan valósható meg a rendszer az Ön otthonában.

Komplex szolgáltatás

Aki hozzánk fordul azzal a szándékkal, hogy napelem rendszert létesítsen otthonába, minden kérdésére pontos választ fog kapni.
Felmérjük a helyszín adottságait, majd felvázoljuk a lehetőségeket és annak költség vonzatát. A napelem engedélyeztetéséhez szükséges papírmunkában segítünk, és ha kell, a finanszírozás megoldásban is bemutatjuk a lehetséges megoldásokat.
Tapasztalatunk és tudásunk a hosszú évek során egységgé kovácsolódott. Így nem csak a már meglévő technológiák állnak a rendelkezésünkre, de folyamatos fejlesztések során figyelmünk az innovatív modern megoldások felé irányul.
Döntsön Ön is az ingyenes árammal fűtés mellett! Keressen fel minket, ha napelemben gondolkodik!

Kérjen tőlünk Ön is ajánlatot!