napelem támogatás

A napelem telepítése a házra remek befektetés és környezetkímélő megoldás a villamos energia ellátására. Költséghatékony megoldásának köszönhetően a megtérülési ideje a leggyorsabb, a kivitelezéséhez azonban részletes kivitelezés szükséges. Mi segítjük ügyfeleinket a tájékozódásban és az ügyintézésben is egyaránt. Ahhoz, azonban, hogy az így nyert energiát a leghatékonyabb módon tudjuk hasznosítani, összetett rendszer kiépítésére van szükség.

Már nem csak vállalkozások, hanem magánszemélyek számára is elérhető a napelem támogatás. A lakosság számára támogatás egy kedvező 0% kamatú hitel vehető igénybe, melynek futamideje maximum 20 év és 10% önerő szükséges hozzá.

Továbbá a kedvezményt igényelhetik társasháza és lakásszövetkezetek is. De elképzelhető, hogy Adóstárs bevonására is szükség lesz.

Az ingatlanok vonatkozásában csakis egy hiteligénylő nyújthat be hitelkérelmet, ezért a leendő Adós házastársa élettársa, valamint az ingatlan tulajdonosa, is szintén bevonásra kerül. A futamidő lejárta előtt betölti vagy betöltötte a 75. életévet mindenképp szükséges egy olyan társ bevonása ki megfelel az életkori elvásároknak. A hitel összeg igénylése elé a bank gördíthet akadályt, emiatt érdemes mindenképp időben jelezni szándékunkat.

A fentiekben már említettük, hogy a napelem rendszer építésének támogatására szóló összeget maximum 20 évre lehet felvenni. A havi törlesztőrészletet érdemes úgy meghatározni, hogy semmiképp se haladja meg a jelenlegi havi villanyszámla összeget, így nem jelent majd plusz terhet. Magasabb törlesztő részetekért a futamidő lesz kevesebb. Ez persze azoknak indokolt, akik biztos pénzügyi lábakon állnak.

Napelem támogatás állami vállalkozások számára

A magánszférával ellentétben itt lehetőség van a vissza nem térítendő támogatás igénylésére. Persze a vállalkozásoknak meg kell felelni bizonyos elvárásoknak. De jelenleg az alábbi pályázati forrást lehet igénybe venni.

GINOP-4.1.3-19

Erre a támogatásra csak és kizárólag napelemes rendszer telepítésére lehet pályázni, azért, hogy a cégek saját fogyasztásukon tudjanak spórolni. Kis kapacitású, saját, villamosenergia fogyasztás célú fejlesztésekről van szó. A támogatás mértéke vállalkozásonként 1,5 és 3 millió forint.

A napelem támogatást igénylő vállalkozások köre

 • Korlátolt felelősségű társaság
 • Részvénytársaság
 • Közkereseti társaság
 • Betéti társaság
 • Egyéni vállalkozók nem veheti igénybe

Elszámolható költségek:

 • Beruházási költségek

A napelemes rendszer beszerzésének és telepítésének költsége. A projekt megvalósításának ideje, amely a Támogatói Okirat hatályba lépést követően 18 hónap áll rendelkezésre, ez nem hosszabbítható meg.

 • A fenntartási költségek meg, a behelyezéstől számított 3 évig.

A támogatást nem vehetik igénybe:

 • A projekt elszámolásának összköltsége meghaladja a legutolsó év teljes árbevételének a felét
 • Az összköltség meghaladja az utolsó év teljesszemélyi jellegű kiadások összegét
 • Olyan helyszínen, ahol már napelemes rendszer működik
 • Mezőgazdasági termelőnek minősül, és az éves teljes bevételének legalább az 50%-a mezőgazdasági tevekénységből származik
 • Valamint az ingatlan hasznosítása során lakás célú fejlesztés valósulna meg

Itt a lehetőség, hogy napelemes rendszerek kiépítéséhez, támogatással tegye eredményesebbé vállalkozását. Előzze meg versenytársait! Használja ki ezt a lehetőséget! Kérjen tőlünk árajánlatot, nem csak a kivitelezéssel kapcsolatban vállaljuk a megbízásokat, hanem segítséget nyújtunk a támogatással kapcsolatos ügyintézésben is.